Tony Stippelmans

Tony Stippelmans (aka Hyppoliet Den Draeckendooder) is een veelzijdige en gepassioneerde figuur uit Sint-Truiden. Hij is momenteel de voorzitter van het PaxX Global Cycling Team, een wielerclub die bekend staat om zijn christelijke visie en de combinatie van sportieve en sociale doelen. Onder zijn leiding werkt de club samen met wielerclubs in o.a. Gambia, Uganda en Ghana en organiseert ze wedstrijden in België om dorpscentra nieuw leven in te blazen. 

Voordat hij zich volledig op de wielersport richtte, was Tony promotor van muziek met een christelijke boodschap, vaak met een alternatief karakter. Hij richte in, 1982 het platenlabel Stinkfoot Music op en later Embryo Arts (o.a. Ben Okafor, Jeff Larson). Via deze labels bracht hij diverse muziek uit en ondersteunde hij artiesten in hun creatieve processen. 

Tony’s passie voor muziek ging verder dan alleen het uitbrengen van platen. Hij organiseerde ook concerten met artiesten zoals Elly & Rikkert, Cliff Richard, het Zweedse Edin Ådahl, en de Amerikaanse hardrockers, Resurrection Band (REZ). Deze evenementen waren niet alleen muzikaal inspirerend, maar brachten ook mensen samen en creëerden een gevoel van gemeenschap. 

Zijn veelzijdigheid en toewijding aan zowel sport, social engagement, als muziek maken Tony Stippelmans een opmerkelijke persoonlijkheid in Sint-Truiden en daarbuiten 

“Mijn vrouw zegt af en toe: ’Tony, wordt het niet stillekesaan tijd om ermee op te houden?’ Maar ik vind: ge moet iets doen voor uw medemens.” 

“In onze club staat de mens centraal. Wij gaan mee in het verhaal van de renners. Zij stellen hun programma op, niet wij. Moet je daarom christelijk zijn? Nee, vanuit een humanistische visie kan dat ook, maar de Bijbel voegt daar een dimensie aan toe.”